CLIËNTEN EN EVALUATIES

Aan het einde van workshops vragen wij de deelnemers altijd een evaluatieformulier in te vullen.

Op uw verzoek hebben wij die voor u ter inzage beschikbaar, uiteraard met toestemming van de organisaties waar ze zijn ingevuld.

Voorbeeld: een ‘Studiedag HB’ voor het personeel op een basisschool in Amsterdam.

De gemiddelde cijfers van de 20 deelnemers die dag waren:

  • Bracht de trainer de stof helder en duidelijk over: 8,6
  • Deskundigheid trainer: 8,9
  • Was de trainer in staat u te stimuleren en motiveren: 8,9

Deze hoge scores zijn regel, geen uitzondering.

Wij komen ook graag úw team enthousiasmeren!

PERS EN PUBLICATIES:

2016 (20 april), in regiokrant ‘de Uitkijkpost’, blz. 13: lees de scan of online

2016 (27 febr.), op Radio NPO1 KRO NCRV (over de film ‘The Big Short’)

2015 (juli), in tijdschrift ‘Ouders van nu’, zomerbijlage ‘Naar school’, interview blz. 91

2015 (juni), op Castricum-TV (vanaf 22.56 minuut)

2015 (22 mei), Noordhollands Dagblad, op papier en online

2014 (21 mei), op Radio Noord-Holland (RTVNH) met Suzanne Buis

2014 (november), op TV Noord-Holland

2014, op Radio Castricum, link volgt.

2014 (28 mei), in regiokrant ‘De Castricummer’, blz 43

2014 (28 mei), op Dichtbij.nl

2013 (september), HiQuarterly (Mensa Nederland), #3, blz. 27

2013, Trainingen gegeven met Novilo, klik hier

2012 (april), HiQuarterly (Mensa Nederland), #0, blz. 18-19

Maak nu een vrijblijvende kennismakingsafspraak

Verslag van een moeder wier zoon gecoacht werd

Als illustratie van hoe onze begeleiding van kinderen zijn vruchten afwerpt, is hieronder de letterlijke en volledige evaluatie opgenomen die de moeder van een 10 jarig jongetje schreef (naam moeder en kind uit privacy-oogpunt hier niet genoemd, maar uiteraard bij ons beschikbaar), dat 6 sessies van een uur door Hobega is begeleid:

Onze zoon was in groep 4 erg ongelukkig op school, had vaak buikpijn en hoofdpijn. Na een medisch circuit is hij ook op IQ getest. Uit de test kwam dat hij HB-underperformer (hoogbegaafde onderpresteerder) bleek te zijn. Hierna is ook op zijn eigen school CITO getest en heeft hij een groep overgeslagen. Na een aantal maanden in groep 6 zagen we dat ons kind wederom te weinig uitdaging kreeg op school en hij weer niet happy was op school. Via de interne begeleidster van zijn school zijn wij verwezen naar Richelle de Deugd – Hulstein. Richelle was indertijd bezig met een onderzoek bij slimme kinderen over mogelijkheden die ze zelf hebben om binnen een reguliere basisschool goed te kunnen functioneren.

We waren op dat moment op zoek naar andere mogelijkheden om onze zoon te kunnen ondersteunen met de dingen waar hij op school tegenaan liep. Mijn man en ik hebben een gesprek gehad met Richelle waar we een heel goed gevoel bij kregen. We voelden ons heel begrepen bij haar.

Omdat ze zelf ook lesgeeft op een basisschool en zelf hoogbegaafd is kan ze zich nog beter verplaatsen in cognitieve maar vooral ook sociale obstakels bij HB kinderen. Zij kan gericht advies geven aan zowel het kind in kwestie als ook aan de ouders. Het blijkt (na een aantal sessies) dat onze zoon zich heel goed begrepen voelt omdat hij ‘praktische zaken’ kan benoemen en proberen op te lossen – door er ‘anders’ mee om te gaan.

Onze zoon is zoals eerder gezegd, een onderpresteerder en we voorzagen problemen met het leren “leren”. Dit leek ons vooral een probleem wanneer hij naar het voortgezet onderwijs gaat.

Richelle heeft in korte tijd het vertrouwen kunnen winnen van onze zoon. Hij zag heel snel de effecten van haar adviezen en tips. Verder kan hij het heel goed met Richelle vinden omdat hij aanvoelt dat zij hem begrijpt en ook aanvoelt dat hij haar niet voor de gek kan houden.

Mede door haar adviezen aan onze zoon en de prima samenwerking heeft onze zoon beter kunnen werken aan het bouwen aan meer zelfvertrouwen. Hij gaat inmiddels met meer begrip en plezier naar school. Hij gaf school een jaar geleden nog een 3 als cijfer en momenteel is dit verhoogd naar een 7/8.

Herkent u zich in bovenstaande situatie? Wellicht kan Hobega u helpen!

Veel mensen met hoogbegaafdheid zitten vol met vragen. Maar niet alleen hoogbegaafden zelf, maar ook ouders of verzorgers willen vaak aanvullende informatie. Hobega helpt, met advies op maat.

Onze specialisten hebben tientallen jaren ervaring met de begeleiding, ondersteuning en educatie van hoogbegaafden. Wilt u meer weten? Bel ons, mail ons, of vul het formulier in en wij bellen u zo snel mogelijk terug.

U kunt ons telefonisch bereiken tijdens kantooruren op 072 505 40 88 of buiten kantooruren op 06 2962 7772. Daarnaast kunt u mailen naar info@hobega.nl

Facebook Comments

'Richelle is een gedreven vakspecialist met verschillende invalshoeken voor haar deskundigheid: zelf sinds jaar en dag leraar, met specialistische kennis over hoogbegaafdheid in het onderwijs en HB-ervaringsdeskundige. Van harte aanbevolen!'

Grethe van Geffen; oud-voorzitter van de vereniging Mensa NL

Uit ons blog

Een nieuw brein alstublieft

"Goeiedag mevrouw De Nestel, zegt u het maar." "Ik wil graag een nieuw hoofd." "Een nieuw hoofd? Maar hoezo dan? U heeft met uw hoofd zo te zien geen klagen. Goed, dat velletje is wat rommelig, maar u heeft rechte tanden, geen bril of lenzen, 't is nog...

Lees meer

Dansen dansen dansen

Bekijken en bekeken worden Vaak ben ik me zeer bewust van hoe andere mensen naar me kijken. Soms denk ik zelfs dat ik eerder weet hoe anderen over me denken dan dat ik zelf weet hoe ik over mezelf denk. Tja. Kauw daar maar even op. Ik vraag me af of dat...

Lees meer

Jij snapt mij toch niet

Zijn gezicht, zijn houding, zijn hele lijf straalt uit: foute boel. Zijn moeder weet al beter dan haar armen om hem heen te slaan, zoals toen hij nog klein was. Eerst maar thuis komen. Onderweg van school naar huis zegt hij niets, ook niet als zijn moeder...

Lees meer

Hogere cijfers en een vrolijker kind?

Hogere cijfers en een vrolijker kind? Laat het lekker lezen! Het nieuwe schoolseizoen is net begonnen. Voor ouders altijd weer spannend: hoe gaat hun kind het dit jaar doen? Lezen = doping Wat zou het fijn zijn als er een middel zou zijn waarmee je de...

Lees meer