MENU

Plusklas met Coaching: PlusPlek

Waar: Dorpshuis 'De Kern', Overtoom 15, 1901 EW Castricum
Wanneer: Woensdag, 8.30 inloop, PlusPlek 9.00 tot 12.00 uur
Kosten: € 550,00 per 10 dagdelen
Proefles: GRATIS

Bekijk hier de uitgebreide flyer (1MB) (of in hires (18MB))

en krijg via deze blog een inkijkje in onze PlusKlas.

Ook hebben we een toelichting op ons PlusPlek-onderwijs (2MB) (of in printresolutie (4MB))

Aanmelding, meer informatie, intake-gesprek of gratis proefles: info@plusplek.nl.

Onder schooltijd kan uw basisschoolkind een dagdeel per week meedraaien in onze PlusKlas. Uw kind zit dan met alleen gelijkgestemden in de groep ('peers'). Er worden cognitieve uitdagingen aangeboden. En we leren de kinderen goed te functioneren in onze maatschappij, door ze te laten begrijpen hoe de maatschappij in elkaar steekt en ze te laten snappen waarom het gaat zoals het gaat.

Door kenmerken van hoogbegaafdheid te bespreken, zullen de kinderen zich begrepen voelen, erkenning ervaren, zichzelf begrijpen en snappen waarom ze zijn zoals ze zijn. Dat zal ertoe leiden dat ze zich minder een buitenstaander voelen (voor zover dat zou spelen natuurlijk, want dat kan wel maar hoeft zeker niet!).

Er zal ook voldoende ruimte zijn voor persoonlijke aandacht en coaching waar nodig. We maken dat mogelijk door met minstens twee docenten aanwezig te zijn, zodat naast groepscoaching zeker ook individuele coaching kan worden gegeven door onze professionals.

Waarom onder schooltijd? Gaat de school daar wel in mee?

Om met dat laatste te beginnen: meestal wel. De school ziet het nut van een goede plusklas zeker in. En voor de leerlingen is het een verademing een dagdeel tussen 'peers' te zitten.

Hobega is een bureau voor advies, begeleiding en coaching op het gebied van (hoog)begaafdheid.

Klik op één van onderstaande diensten om meer te weten te komen over wat Hobega voor u kan betekenen.

Maak nu een vrijblijvende kennismakingsafspraak

Download hier de uitgebreide PlusPlek-flyer

en ons document Toelichting op PlusPlek-onderwijs.

Relevante blogs:
12 juni 2015: 'Verslag van een plusklas'
9 september 2015: 'De plusklas Castricum is weer begonnen'

Nu in Castricum. Maar ook kinderen uit Heiloo, Egmond, Alkmaar, Uitgeest, Heemskerk, Beverwijk etc. zijn van harte welkom.

Wat gaan we doen? Programmeren, projecten, denkspellen, morele dilemma's, eigen inbreng, peers, leren leren, plannen, samenwerken, omgaan met frustraties, perfectionisme, uitgestelde aandacht, piekeren, reflecteren, belang van fouten maken, uitdagingen, filosoferen, debatteren, over automatiseren, multiple choicevragen, waar je tegenaan kan lopen en zelfs ruimte voor individuele coaching door professionals.

Wenst u PlusPlek ook dichter bij u in de buurt? Mail uw interesse dan vooral even door naar info@plusplek.nl. En eventueel: breng ons in contact met de school van uw kind en/of enthousiasmeer ook andere ouders uit uw omgeving.

PlusPlek: de PlusKlas met Coaching!

PlusKlas met coaching

Wilt u op de hoogte gehouden worden van dit initiatief? Laat het ons weten.

Onze specialisten hebben tientallen jaren ervaring met de begeleiding, ondersteuning en educatie van hoogbegaafden. Wilt u meer weten? Bel ons, mail ons, of vul het formulier in en wij bellen u zo snel mogelijk terug.

U kunt ons telefonisch bereiken tijdens kantooruren op 072 505 40 88 of buiten kantooruren op 06 2962 7772 . Daarnaast kunt u mailen naar info@hobega.nl

Wilt u reageren op deze pagina? Laat dan hieronder een bericht achter

'Richelle is een gedreven vakspecialist met verschillende invalshoeken voor haar deskundigheid: zelf sinds jaar en dag leraar, met specialistische kennis over hoogbegaafdheid in het onderwijs en HB-ervaringsdeskundige. Van harte aanbevolen!'

Grethe van Geffen; oud-voorzitter van de vereniging Mensa NL

Actueel op Twitter

@Hobega

Richelle de Deugd @ Hobega - @De_Monitor Veel ervaring, in t onderwijs alsook als partij erbuiten die al jaren t onderwijs adviseert: https://t.co/xmtfuF41af (Richelle)

06-09-2017 om 19:10

Richelle de Deugd @ Hobega - @De_Monitor Bevraag me gerust over passend onderwijs!

06-09-2017 om 19:07

Copyright © 2018 Hobega - alle rechten gereserveerd -

KvK: 53232364 BTW nummer NL100148153B01

Bezoek ook onze andere sites: www.toprooster.nl www.DDA.nl