Plusklas met Coaching: PlusPlek

Waar: Dorpshuis ‘De Kern’, Overtoom 15, 1901 EW Castricum
Wanneer: Woensdag, 8.30 inloop, PlusPlek 9.00 tot 12.00 uur
Kosten: € 550,00 per 10 dagdelen
Proefles: GRATIS

Bekijk hier de uitgebreide flyer (1MB) (of in hires (18MB))

en krijg via deze blog een inkijkje in onze PlusKlas.

Ook hebben we een toelichting op ons PlusPlek-onderwijs (2MB) (of in printresolutie(4MB))

Aanmelding, meer informatie, intake-gesprek of gratis proefles: info@plusplek.nl.

Onder schooltijd kan uw basisschoolkind een dagdeel per week meedraaien in onze PlusKlas. Uw kind zit dan met alleen gelijkgestemden in de groep (‘peers’). Er worden cognitieve uitdagingen aangeboden. En we leren de kinderen goed te functioneren in onze maatschappij, door ze te laten begrijpen hoe de maatschappij in elkaar steekt en ze te laten snappen waarom het gaat zoals het gaat.

Door kenmerken van hoogbegaafdheid te bespreken, zullen de kinderen zich begrepen voelen, erkenning ervaren, zichzelf begrijpen en snappen waarom ze zijn zoals ze zijn. Dat zal ertoe leiden dat ze zich minder een buitenstaander voelen (voor zover dat zou spelen natuurlijk, want dat kan wel maar hoeft zeker niet!).

Er zal ook voldoende ruimte zijn voor persoonlijke aandacht en coaching waar nodig. We maken dat mogelijk door met minstens twee docenten aanwezig te zijn, zodat naast groepscoaching zeker ook individuele coaching kan worden gegeven door onze professionals.

Waarom onder schooltijd? Gaat de school daar wel in mee?

Om met dat laatste te beginnen: meestal wel. De school ziet het nut van een goede plusklas zeker in. En voor de leerlingen is het een verademing een dagdeel tussen ‘peers’ te zitten.

Hobega is een bureau voor advies, begeleiding en coaching op het gebied van (hoog)begaafdheid.

Kies onderstaand één van onze diensten uit om meer te weten te komen over wat Hobega voor u kan betekenen.

Maak nu een vrijblijvende kennismakingsafspraak

Download hier de uitgebreide PlusPlek-flyer

en ons document Toelichting op PlusPlek-onderwijs.

Relevante blogs:
12 juni 2015: ‘Verslag van een plusklas
9 september 2015: ‘De plusklas Castricum is weer begonnen

Nu in Castricum. Maar ook kinderen uit Heiloo, Egmond, Alkmaar, Uitgeest, Heemskerk, Beverwijk etc. zijn van harte welkom.

Wat gaan we doen? Programmeren, projecten, denkspellen, morele dilemma’s, eigen inbreng, peers, leren leren, plannen, samenwerken, omgaan met frustraties, perfectionisme, uitgestelde aandacht, piekeren, reflecteren, belang van fouten maken, uitdagingen, filosoferen, debatteren, over automatiseren, multiple choicevragen, waar je tegenaan kan lopen en zelfs ruimte voor individuele coaching door professionals.

Wenst u PlusPlek ook dichter bij u in de buurt? Mail uw interesse dan vooral even door naar info@plusplek.nl. En eventueel: breng ons in contact met de school van uw kind en/of enthousiasmeer ook andere ouders uit uw omgeving.

PlusPlek: de PlusKlas met Coaching!

PlusKlas met coaching

Wilt u op de hoogte gehouden worden van dit initiatief? Laat het ons weten.

Onze specialisten hebben tientallen jaren ervaring met de begeleiding, ondersteuning en educatie van hoogbegaafden. Wilt u meer weten? Bel ons, mail ons, of vul het formulier in en wij bellen u zo snel mogelijk terug.

U kunt ons telefonisch bereiken tijdens kantooruren op 072 505 40 88 of buiten kantooruren op 06 2962 7772. Daarnaast kunt u mailen naar info@hobega.nl.

Facebook Comments

'Richelle is een gedreven vakspecialist met verschillende invalshoeken voor haar deskundigheid: zelf sinds jaar en dag leraar, met specialistische kennis over hoogbegaafdheid in het onderwijs en HB-ervaringsdeskundige. Van harte aanbevolen!'

Grethe van Geffen; oud-voorzitter van de vereniging Mensa NL

Uit ons blog

Een nieuw brein alstublieft

"Goeiedag mevrouw De Nestel, zegt u het maar." "Ik wil graag een nieuw hoofd." "Een nieuw hoofd? Maar hoezo dan? U heeft met uw hoofd zo te zien geen klagen. Goed, dat velletje is wat rommelig, maar u heeft rechte tanden, geen bril of lenzen, 't is nog...

Lees meer

Dansen dansen dansen

Bekijken en bekeken worden Vaak ben ik me zeer bewust van hoe andere mensen naar me kijken. Soms denk ik zelfs dat ik eerder weet hoe anderen over me denken dan dat ik zelf weet hoe ik over mezelf denk. Tja. Kauw daar maar even op. Ik vraag me af of dat...

Lees meer

Jij snapt mij toch niet

Zijn gezicht, zijn houding, zijn hele lijf straalt uit: foute boel. Zijn moeder weet al beter dan haar armen om hem heen te slaan, zoals toen hij nog klein was. Eerst maar thuis komen. Onderweg van school naar huis zegt hij niets, ook niet als zijn moeder...

Lees meer

Ben jij hoogbegaafd? Maar daar merk ik helemaal niets van!

Net als misschien wel het grootste deel van alle hoogbegaafden, houd ik doorgaans mijn mond over mijn eigen hoogbegaafdheid. Je zou dat misschien niet denken als je mijn boek, blogs, artikelen en reacties op social media leest, maar ik hou me ook graag van...

Lees meer

Hogere cijfers en een vrolijker kind?

Hogere cijfers en een vrolijker kind? Laat het lekker lezen! Het nieuwe schoolseizoen is net begonnen. Voor ouders altijd weer spannend: hoe gaat hun kind het dit jaar doen? Lezen = doping Wat zou het fijn zijn als er een middel zou zijn waarmee je de...

Lees meer