MENU

Cursus: HB-ers leren leren

Veel meer- en hoogbegaafde kinderen (b)lijken moeite te hebben met het leren leren, met het plannen en organiseren. En met het op papier krijgen van dat wat in hun hoofd zit. Daarnaast hebben hoogbegaafde leerlingen er behoefte aan om met gelijkgestemden om te gaan; om even helemaal zichzelf te kunnen zijn, zonder na te hoeven denken over ‘hoe pas ik me aan mijn omgeving aan’.

Hobega combineert voor deze beide zaken een oplossing in een intensieve cursus voor HB-ers, bestaande uit 6x een uur training in een klein groepje, op onze locatie in Limmen.

We differentiëren naar leeftijd: een cursus voor basisschoolleerlingen en een cursus voor de onderbouw van het voortgezet onderwijs.

** Lees hieronder verder; scroll een stukje naar beneden**

Hobega is een bureau voor advies, begeleiding en coaching op het gebied van (hoog)begaafdheid.

Klik op één van onderstaande diensten om meer te weten te komen over wat Hobega voor u kan betekenen.

Maak nu een vrijblijvende kennismakingsafspraak

Cursusinhoud

Hieronder in het kort wat er aan de orde zal komen, en uiteraard wordt dat anders verwerkt voor de basisschoolleerlingen dan voor de VO-leerlingen.

We gaan het hebben over breinontwikkeling en we leren hoe het brein werkt. En we bespreken diverse issues waar je tegenaan kunt lopen binnen ons schoolsysteem.

We zetten op een rijtje wat voor soort vragen er op toetsen gesteld kunnen worden en wat er van je verwacht bij een toets. Tips over hoe je je toets kunt leren en hoe dat samenhangt met het type vragen dat je kunt verwachten. Hoe check je of je voldoende kennis hebt en hoe komt die kennis er weer uit tijdens de toets. 

En zeker ook komen we te spreken over hoe je je opstelt in de klas.

Welk vak vind je het minst leuk en komt dat door het vak of door de leerkracht (9 van de 10 keer door leerkracht) en hoe ga je daarmee om. Wat is jouw doel. Wat wil je bereiken. Etc.

Hoe en waar

Deze intensieve cursus geven wij in groepjes van 4 leerlingen. Wekelijks een uur: basisschoolleerlingen van 18.30 tot 19.30 uur en de leerlingen van het VO van 19.30 tot 20.30 uur.

In beginsel op de woensdagavond, maar bij voldoende animo ook op andere dagen.

De cursus bestaat uit 6x een uur en de kosten zijn eenmalig vooraf voor alle cursus-uren € 180,00 per leerling (all-in incl. BTW).

Waarom een cursus leren leren?

Omdat de leerlingen tijdens deze cursus dingen leren waar ze echt iets aan hebben. Waar ze concreet verder mee komen op school en bij het leren van toetsen.

En ze hebben Richelle van Hobega en ze hebben elkaar, zodat ze zich begrepen zullen voelen en elkaar zullen stimuleren.

We willen volgende week al starten. Geef je daarom heel snel op en VOL=VOL helaas.

Meld je aan via richelle@hobega.nl (bij grote voorkeur!) of bel 06 2962 7772.
Vermeld alsjeblieft je naam en woonadres en vooral ook je e-mailadres en telefoonnummer.

P.S.: Als er meer belangstelling is dan er plaatsen zijn, dan plannen we eventueel nog een andere extra dag in. Nu en/of na de zomervakantie. Reageer dus vooral als je geïnteresseerd bent.

Lezingen en Workshops voor Scholen

Hobega geeft ook lezingen over intelligentie en hoogbegaafdheid op scholen. En we maken ook maatwerk, toegespitst op uw praktijk en over de onderwerpen die u aandraagt.

Binnenkort geven wij hier een overzicht van en meer informatie over de lezingen en workshops die wij al kant en klaar voor u 'op de plank' hebben liggen.

Onze specialisten hebben tientallen jaren ervaring met de begeleiding, ondersteuning en educatie van hoogbegaafden. Wilt u meer weten? Bel ons, mail ons, of vul het formulier in en wij bellen u zo snel mogelijk terug.

U kunt ons telefonisch bereiken tijdens kantooruren op 072 505 40 88 of buiten kantooruren op 06 2962 7772 . Daarnaast kunt u mailen naar info@hobega.nl

Wilt u reageren op deze pagina? Laat dan hieronder een bericht achter

'Richelle is een gedreven vakspecialist met verschillende invalshoeken voor haar deskundigheid: zelf sinds jaar en dag leraar, met specialistische kennis over hoogbegaafdheid in het onderwijs en HB-ervaringsdeskundige. Van harte aanbevolen!'

Grethe van Geffen; oud-voorzitter van de vereniging Mensa NL

Actueel op Twitter

@Hobega

Richelle de Deugd @ Hobega - @De_Monitor Veel ervaring, in t onderwijs alsook als partij erbuiten die al jaren t onderwijs adviseert: https://t.co/xmtfuF41af (Richelle)

06-09-2017 om 19:10

Richelle de Deugd @ Hobega - @De_Monitor Bevraag me gerust over passend onderwijs!

06-09-2017 om 19:07

Copyright © 2018 Hobega - alle rechten gereserveerd -

KvK: 53232364 BTW nummer NL100148153B01

Bezoek ook onze andere sites: www.toprooster.nl www.DDA.nl